O ceremonie de închidere demnă pentru aniversarea oraşului Sfântu Gheorghe
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, în cadrul unui eveniment de amploare, a mulţumit tuturor celor care, prin activităţile şi realizările lor, au contribuit pe parcursul anului la aniversarea remarcabilă a „Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani”, şi au întărit reputaţia oraşului.


Reprezentanţii municipalităţii au înmânat diplomele şi medaliile, simbolul recunoştinţei lor, în cadrul Galei festive organizate joi, la Teatrul „Tamási Áron”.

Festivitatea presărată cu multe momente artistice, a început cu spectacolul Formaţiei de Muzică Veche Codex, urmând apoi discursul primarului Antal Árpád András. În introducerea discursului primarului, acesta a descris viaţa din Sfântu Gheorghe ca fiind o experienţă unică, specială, irepetabilă şi de neînlocuit. A mai amintit că, aşa cum erau şi pe vremuri, există şi acum oameni răuvoitori din Moldova, Ţara Bârsei sau din Secuime care încearcă, prin orice mijloace, să împiedice dezvoltarea oraşului şi a regiunii: „ Au existat incendiatori ale bisericilor cetate, au existat persoane care au încercat să împiedice crearea liniilor noastre ferate, au existat vecini care să pună sub semnul întrebării dreptul nostru de a organiza târguri, aceia care vedeau posibilităţile de dezvoltare proprii prin  distrugerea celor din Sfântu Gheorghe şi din judeţul Covasna. Să nu ne amăgim. Există şi în ziua de azi asemenea vecini buni. Multora, nici în ziua de azi nu li se pare natural că noi avem dreptul să ne numim străzile, pieţele, că avem dreptul să reascultăm în limba noastră maternă, vocea statului. Aceste drepturi au fost scrise secole întregi de strămoşii noştri, pe un singur testament, iar noi am moştenit aceste drepturi  pentru ca şi noi, la rândul nostru, să le lăsăm moştenire. Nu putem să renunţăm la ele. Dar nu putem să renunţăm la dezvoltare, la construcţii, nu putem să renunţăm să mai fim – şi ceea ce este cel mai important – nu putem să renunţăm nici la dreptul nostru de a fi cetăţeni ai oraşului Sfântu Gheorghe.” - a mai adăugat primarul.

În continuare, Antal Árpád András a mulţumit locuitorilor oraşului Sfântu Gheorghe, căci prezentul oraşului este reprezentat numai de activitatea lor, iar cei 550 de ani reprezintă o fundaţie pe care se poate construi un Sfântu Gheorghe mai dezvoltat, şi care trebuie să fie al celor care îl iubesc, al celor care au încredere în el şi al celor care muncesc pentru el şi îi aduc sacrificii.

Primii cărora li s-au înmânat premiile au fost elevii care au atins rezultate foarte bune la învăţătură, aceştia fiind urmaţi de sportivi, asociaţiile şi organizaţiile de tineret şi cele civile, oamenii de afaceri, artiştii, urmând şi premiile pentru comunitate. Programul serii a fost colorat şi de momentele artistice ale Formaţiei Heveder, ale Ansamblului de Dansuri „Háromszék” şi de spectacolul Studio M, fiind făcută şi o scurtă prezentare a filmului de scurt metraj „Pe vremea mea, Sfântu Gheorghe...”, care va fi lansat în luna ianuarie, regizat de domnul  Damokos Csaba, preşedintele din judeţul Covasna al Uniunii Artiştilor din România. Ultimele premii acordate, premiile speciale ale Primăriei, au fost cele pentru realizările în viaţă şi cele postum. Primăria a mulţumit la mai mult de o sută de persoane activitatea depusă în interesul comunităţii, iar Gala a fost încheiată de concertul Formaţiei „Evilági”.



<< înapoi
Galerie foto:
Gala Sfântu Gheorghe oraş de 550 de ani - Teatrul Tamási Áron - 21 decembrie 2011 - foto, Vargyasi Levente
Gala Sfântu Gheorghe oraş de 550 de ani - Teatrul Tamási Áron - 21 decembrie 2011 - foto, Henning János